O nás
FreezyPeezy je odpovědí na Václavovu potřebu si vařit. Vařit si sám, zdravě a ideálně tak, aby tím nemusel trávit každý den několik hodin. Začal přemýšlet nad vařením ve velkém a následným skladováním toho, co navařil. Mražení bylo nasnadě hned, ale na použití vakuových sáčků, díky kterým se hotové jídlo snadno ohřívá, přišel až postupem času.
Svůj záměr vařit ve velkém začal uskutečňovat v módu ghost kitchen, tj. na pronajaté plotně kavárny Javánka na pražských Vinohradech. Tam se seznámil s Ninou, která v té době v Javánce jednou rukou vařila a druhou spravovala jejich sociální sítě.
FreezyPeezy ale potřebovalo vlastní domov, který zhruba po roce rekonstrukce nalezlo v prostoru bývalé fabriky v Řepích. Díky vlastnímu prostoru teď můžeme více experimentovat a rozšiřovat naši nabídku tak, abychom vám nabízeli vždy to, co nás baví a co je opravdu dobré.
Mražené neznamená špatné
Přestože má mražené jídlo tak špatnou pověst, my si ho nemůžeme vynachválit. Umožňuje nám totiž vařit jídlo bez konzervantů, které jsou díky kombinaci vakuového sáčku a teploty pod bodem mrazu úplně zbytečné. Mražení také dělá jídlo trvanlivým, takže ho máte po ruce po dobu několika měsíců. A chutná stejně dobře jako v momentě, kdy jsme ho uvařili. Než se vám totiž dostane na talíř, tak jídlo pouze zchladíme, zavakuujeme ve speciálních sáčcích a zmrazíme. (Fr)easy peasy!
Co nabízíme
Jsme zastánci globalizované kuchyně. Některé recepty si přizpůsobujeme, ale i přesto se snažíme co nejvíce držet tradičních postupů. Záleží nám hlavně na dobrých surovinách, jako jsou luštěniny a zelenina. Víme, že například luštěniny si většina lidí nemá čas správně připravit a myslíme, že je to škoda. Kromě zdravotního přínosu totiž dokážou chuťově překvapit tak, že je zařadíte do svého stálého jídelníčku. K tomu přispívá i námi používané koření. Pracujeme hlavně s celým kořením, ze kterého si sami meleme naše vlastní kořenící směsi. Tím, že koření meleme až ve chvíli, kdy se z něj chystáme něco připravit, z něj získáváme větší množství aroma.
K zachování aroma v hotovém jídle zase výrazně přispívá způsob balení jídla ve vakuových sáčcích, které garantují trvanlivost a zároveň zamezí vyčpění veškeré chuti. Díky štíhlému tvaru se sáčky navíc dobře skladují. Nezabírají totiž zbytečně místo a vejde se jich ať už na sebe, nebo vedle sebe, mnoho. Jsou také klíčem snadné přípravy. K ohřátí stačí libovolný sáček vytáhnout z mrazáku a dát jej na několik minut do lehce probublávající vody v hrnci. Jídlo se díky tomu rychle ohřeje, aniž by se hrnec zašpiní.
K servírování stačí ustřihnout roh sáčku a jeho obsah opatrně vlít do připraveného talíře. Je už na vás, jakou si k tomu připravíte přílohu. Můžete si pokrm také doplnit tím, co zrovna máte v lednici, ať už půjde o malý salátek, pálivou omáčku nebo třeba o zavařovačku s nakládanou zeleninou. Budeme nejraději, když si naše jídlo přizpůsobíte, přisvojíte. Chceme podpořit odvahu experimentovat v kuchyni i bez zdlouhavého vyvařování. FreezyPeezy to jistí.
Naše hodnoty
Myslet ekologicky je v dnešní době samozřejmost, která se promítá do celého FreezyPeezy. Ekologickou zátěž vzniklou jednou objednávkou jídla z restaurace (skleníkové plyny, plastové i papírové obaly v nerecyklovatelném stavu) se snažíme zmenšit tím, že nabízíme více porcí najednou. Zákazníkovi tak umožníme udělat si zásobu, do které může kdykoliv sáhnout. Vznik emisí se tak oproti běžnému využívání dovážkových služeb několikanásobně sníží. Co se týče odpadu vzniklého z FreezyPeezy, tak stačí prázdné sáčky opláchnout a vytřídit do kontejneru s plastem. Rádi bychom, aby se nám podařilo omezit jak skutečný odpad ze zbytků jídla a obalů, tak i nepříjemné prostředí, které kupící se tašky z rozvozu doma vytvářejí.
Něčím nepříjemným nebo vyloženě stresujícím je pro mnohé také samotné řešení toho, jak se ten den nají. My si myslíme, že člověk nemusí trávit hladové minuty vybíráním si na rozvážkových službách nebo se tlačit ve frontách v supermarketu a pak se soužit u plotny. Se zásobou FreezyPeezy můžete svůj volný čas věnovat tomu, co vás naplňuje a z čeho máte radost.